Rýže Basmati ve varných sáčcích

Veggie Veggie
Bez lepku Bez lepku
Bez palmového oleje Bez palmového oleje

Basmati rýže se také někdy nazývá královnou rýží. Pěstuje se zejména na úpatí Himalájí. Druhy rýže a země původu, které se mohou označovat jako Basmati, jsou přesně dány. Kvůli své vysoké ceně je nejčastěji „pančovanou“ rýží na světě. Dlouhá zrna rýže Basmati zůstávají po uvaření sypká a hodí se především k přípravě asijských pokrmů. Pro jednodušší přípravu nabízíme Vitana Basmati rýži i ve varných sáčcích. Více informací najdete na www.vseoryzi.cz

Uložit do pdf Tisknout

Složení: rýže dlouhozrnná loupaná

Návod k přípravě:
1. Sáček s rýží propláchneme nejprve teplou a potom studenou vodou a vložíme do 1 l vroucí osolené vody.
2. Přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme po dobu 13-15 minut.
3. Sáček s uvařenou rýží vyndáme pomocí vařečky či vidličky, necháme okapat.
4. Trhnutím za nastřižený roh sáček otevřeme a rýži vysypeme.

Rýže Basmati ve varných sáčcích