Veggie Veggie
Bez lepku Bez lepku
Bez palmového oleje Bez palmového oleje

Jasmínová rýže může být hrdě označována za královnu thajské kuchyně, neboť je tamní nejoblíbenější surovinou. Má dlouhá, lehce průsvitná zrnka s příjemnou ořechovou chutí a lepivou konzistencí a při vaření voní po jasmínových květech. Právě díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů a sladkých dezertů. Pro jednodušší přípravu nabízíme Vitana jasmínovou rýži i ve varných sáčcích. Více informací najdete na www.vseoryzi.cz

Uložit do pdf Tisknout

Složení: rýže dlouhozrnná loupaná

Návod k přípravě:
1. Sáček s rýží propláchneme nejprve teplou a potom studenou vodou a vložíme do 1 l vroucí osolené vody.
2. Přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme po dobu 14-16 minut.
3. Sáček s uvařenou rýží vyndáme pomocí vařečky či vidličky, necháme okapat.
4. Trhnutím za nastřižený roh sáček otevřeme a rýži vysypeme.

Rýže Jasmínová ve varných sáčcích