Budete potřebovat

jablka 1 kg
cukr krupice 3 lžíce
vanilinový cukr Vitana 1 balení
Krém na dukátové buchtičky Vitana 2 balení
dětské piškoty 120 g

Příprava receptu

Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo, zalijte 600ml vody, přidejte oba cukry a cca 20 minut povařte.
V jiné nádobě si rozmíchejte 2 sáčky Krému na dukátové buchtičky ve 100ml vlažné vody a přilejte k rozvařeným jablkům. Vše chvíli povařte na hustou omáčku.
Mezitím si připravte dortovou otvírací formu o průměru cca 22cm a její dno pokryjte piškoty. Lžící nebo menší naběračkou navršte na piškoty jablečnou vrstvu. Pokračujte další vrstvou piškotů a opět jablečné směsi. Vrstvy střídejte tak, že poslední (horní) vrstva bude z jablečné směsi.
Dort dejte vychladnout do ledničky – nejlépe přes noc (nikdy nedávejte do mrazničky, směs nesmí zmrznout).
Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo nastrouhanou čokoládou.


Uložit do pdf Tisknout