Budete potřebovat
jablka | 1 kg |
cukr krupice | 3 lžíce |
vanilinový cukr Vitana | 1 balení |
Krém na dukátové buchtičky Vitana | 2 balení |
dětské piškoty | 120 g |
Příprava receptu
Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo, zalijte 600ml vody, přidejte oba cukry a cca 20 minut povařte.V jiné nádobě si rozmíchejte 2 sáčky Krému na dukátové buchtičky ve 100ml vlažné vody a přilejte k rozvařeným jablkům. Vše chvíli povařte na hustou omáčku.
Mezitím si připravte dortovou otvírací formu o průměru cca 22cm a její dno pokryjte piškoty. Lžící nebo menší naběračkou navršte na piškoty jablečnou vrstvu. Pokračujte další vrstvou piškotů a opět jablečné směsi. Vrstvy střídejte tak, že poslední (horní) vrstva bude z jablečné směsi.
Dort dejte vychladnout do ledničky – nejlépe přes noc (nikdy nedávejte do mrazničky, směs nesmí zmrznout).
Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo nastrouhanou čokoládou.