Budete potřebovat

Hladká mouka 500 g
Droždí sušené pekařské Vitana 1 ks
Sůl špetka
Cukr krupice 50 g
Olej 50 g
Žloutky 2 ks
Mléko 250 ml
Krém na dukátové buchtičky Vitana 1ks
Mléko 500 ml

Příprava receptu

Ohřejte si mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte a nechte vzejít na teplém místě.
Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte.
Pekáč 40 x 30 cm si vymažte rozpuštěným máslem. Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut. Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky.

Krém na dukátové buchtičky připravte dle návodu na obale.
Uložit do pdf Tisknout