- Chod
- Dezerty
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- Počet osob
- 6 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Kynuté těsto na buchtičky ↓
- Hladká mouka
- 500 g
- Droždí sušené pekařské Vitana
- 1 ks
- Sůl
- špetka
- Cukr krupice
- 50 g
- Olej
- 50 g
- Žloutky
- 2 ks
- Mléko
- 250 ml
- Krém na dukátové buchtičky ↓
- Krém na dukátové buchtičky Vitana
- 1ks
- Mléko
- 500 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Ohřejte si mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte a nechte vzejít na teplém místě. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte. Pekáč 40 x 30 cm si vymažte rozpuštěným máslem. Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut. Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky.
