zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Dukátové buchtičky s krémem

3,1 Hodnotilo: 592 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
6 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Kynuté těsto na buchtičky ↓
Hladká mouka
500 g
Droždí sušené pekařské Vitana
1 ks
Sůl
špetka
Cukr krupice
50 g
Olej
50 g
Žloutky
2 ks
Mléko
250 ml
Krém na dukátové buchtičky ↓
Krém na dukátové buchtičky Vitana
1ks
Mléko
500 ml
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Ohřejte si mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte a nechte vzejít na teplém místě. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte. Pekáč 40 x 30 cm si vymažte rozpuštěným máslem. Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut. Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky.

Krém na dukátové buchtičky připravte dle návodu na obale.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Dukátové buchtičky s krémem

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT