Budete potřebovat
hladká mouka | 160 g |
lžičky krupicového cukru | ½ |
lžičky soli | ½ |
máslo | 115 g |
vejce | 3 |
dýňové pyré | 420 g |
kondenzované mléko | 340 g |
tmavý třtinový cukr | 165 g |
lžíce kukuřičného škrobu | 1 |
Vanilkový cukr | 1 |
lžička Perníkového koření | 1 |
lžička Mletého zázvoru | ½ |
bílky | 4 |
cukr krupice | 200 g |
Příprava receptu
Těsto: Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10minut.Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně:
Dýňová náplň:Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut.
Sněhová čepice: Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut.