Budete potřebovat
Polévka ↓ | |
Čerstvé vyzrálé jahody | 500 g |
Bílé víno polosladké | 85 g |
Vanilková dřeň nebo vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Máta | 3 větvičky |
Citrón kůra | ½ ks |
Voda | 75 g |
Limeta | 1/2 |
Citrónový cukr Vitana | 1 ks |
Čokoládové pusinky ↓ | |
Bílá čokoláda | 50 g |
Žloutky | 1 ks |
Vejce | 1 ks |
Cukr krupice | 20 g |
Vanilkový lusk dřeň | ½ ks |
Smetana 33% | 100 g |
Mascarpone noky ↓ | |
Mascarpone | 70 g |
Dohotovení ↓ | |
Jahody čerstvé | 50 g |
Máta | 6 lístků |
Příprava receptu
Polévka »
Technologický postup: v mixéru vymíchejte očištěné jahody, cukr, vanilkovou dřeň, listy máty, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Pokud nemáte mixér s vysokými otáčkami, mátu s cukrem rozmělněte ve hmoždíři. Dejte vychladnout do lednice na 30 minut.
Po vychladnutí, naskládejte 4 ks čokoládové pusinky na talíř, přelejte jahodovou polévkou a nakonec ozdobte noky z Mascarpone, čerstvou jahodou a mátovými listy.
Čokoládové pusinky »
Technologický postup: malý pekáček vystelte pečícím papírem. Na vodní lázni rozpuste čokoládu. V misce vyšlehejte vejce, žloutek, dřeň z vanilkového lusku, cukr krupici. Vyšlehanou pěnu přelijte přes čokoládu a rychle zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu, kterou zlehka zamícháte do krému. Krém nalijte do pekáčku s pečícím papírem. Vložte do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nakrájejte na kostičky a 4 kostičky položte na dno hlubokého talíře.
Mascarpone noky »
Technologický postup: z Mascarpone lžičkou vytvořte noky.