zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Jahodová polévka

2,8 Hodnotilo: 123 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
45 min.
Počet osob
2 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Polévka ↓
Čerstvé vyzrálé jahody
500 g
Bílé víno polosladké
85 g
Vanilková dřeň nebo vanilkový cukr Vitana
1 ks
Máta
3 větvičky
Citrón kůra
½ ks
Voda
75 g
Limeta
1/2
Citrónový cukr Vitana
1 ks
Čokoládové pusinky ↓
Bílá čokoláda
50 g
Žloutky
1 ks
Vejce
1 ks
Cukr krupice
20 g
Vanilkový lusk dřeň
½ ks
Smetana 33%
100 g
Mascarpone noky ↓
Mascarpone
70 g
Dohotovení ↓
Jahody čerstvé
50 g
Máta
6 lístků
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Polévka »
Technologický postup: v mixéru vymíchejte očištěné jahody, cukr, vanilkovou dřeň, listy máty, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Pokud nemáte mixér s vysokými otáčkami, mátu s cukrem rozmělněte ve hmoždíři. Dejte vychladnout do lednice na 30 minut.
Po vychladnutí, naskládejte 4 ks čokoládové pusinky na talíř, přelejte jahodovou polévkou a nakonec ozdobte noky z Mascarpone, čerstvou jahodou a mátovými listy.
Čokoládové pusinky »
Technologický postup: malý pekáček vystelte pečícím papírem. Na vodní lázni rozpuste čokoládu. V misce vyšlehejte vejce, žloutek, dřeň z vanilkového lusku, cukr krupici. Vyšlehanou pěnu přelijte přes čokoládu a rychle zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu, kterou zlehka zamícháte do krému. Krém nalijte do pekáčku s pečícím papírem. Vložte do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nakrájejte na kostičky a 4 kostičky položte na dno hlubokého talíře.
Mascarpone noky »
Technologický postup: z Mascarpone lžičkou vytvořte noky.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Jahodová polévka

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT