zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Jahodový dortík s mascarpone a bílou čokoládou

3,0 Hodnotilo: 675 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Oslava
Náročnost
Střední
Doba přípravy
180 min.
Počet osob
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Piškotový korpus
1 ks
Bílá čokoláda
100 g
Jahody
250 g
Cukr krupice
50 g
Vanilkový cukr Vitana
1 ks
Šlehačka
200 ml
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana
10 g
Mascarpone
300 g
Med
50 g
Smetana
50 ml
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana
10 g
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Jahody rozmixujeme. Část jahod dáme vařit s dortovým želé s příchutí jahoda a vaříme 1 minutu. Necháme částečně vychladnout a spojíme se zbytkem rozmixovaných jahod, krupicovým cukrem a Vanilkovým cukrem Vitana. Přimícháme našlehanou šlehačku. Vložíme do formiček vyplněných korpusem a necháme vychladit. Pak připravíme mascarpone krém smícháním mascarpone, medu a šlehačky, kterou vyšleháme do pevné pěny a nastříkáme na vychlazenou jahodovou pěnu. Opět dáme vychladit a následně poklademe jahodami a zalijeme Dortovým želé s příchutí jahoda Vitana. Na úplný závěr rozpustíme 100 g bílé čokolády ve vodní lázni (popř. v mikrovlnné troubě), kterou poté rozetřeme buď na celofán, nebo na 3D folii na čokoládu. Necháme ztuhnout a následně rozkrájíme na kousky, kterými obložíme dort po stranách.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Jahodový dortík s mascarpone a bílou čokoládou

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT