zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Marcipánové uzle

3,1 Hodnotilo: 89 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
10 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Kynuté těsto na uzle ↓
Hladká mouka
250 g
Polohrubá mouka
250 g
Droždí sušené pekařské Vitana
1 balení
Sůl
špetka
Cukr krupice
50 g
Cukr s mandlovou příchutí Vitana
1 balení
Olej
Žloutky
50 ml
Smetana 33% (mléko)
2 ks
Marcipán 40%
250 ml
Dohotovení ↓
150 g
Vejce na pomašlování
1 ks
Mandle plátky
100 g

PŘÍPRAVA RECEPTU

Ohřejte smetanu, aby byla vlažná, přisypejte droždí, část cukru a polovinu mouky. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve větší míse smíchejte zbytek mouky a cukru, sůl, olej, žloutky, nastrouhaný marcipán a kvásek. Propracujte, dokud nebude v míse hladké těsto. Pokud se lepí na stěny, přidejte trochu mouky. Těsto nechte kynout na teplém místě. Vykynuté těsto, znovu propracujte a dejte znovu kynout. Tento postup ještě jednou zopakujte. Uzle budou vláčné i druhý den. Vykynuté těsto rozdělte na 30 dílků. Vytvarujte kuličky a z nich vyválejte tenké válečky, které propletete do uzlů. Uzle nechte přikryté ještě chvíli vykynout. Poté pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí. Uzle pečte na 180 °C asi 8 -10 minut.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Marcipánové uzle

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT