Budete potřebovat

máslo 100 g
vejce 2
cukr moučka 140 g
polévkové lžíce medu /tekutého/ 2
kávové lžičky Perníkového koření 2
kávová lžička jedlé sody 1
hladké mouky 400 g
vejce na mašlování 1
Poleva s citronovou příchutí 1
Cukr skořicový 1
Citronový cukr s citrónovou kůrou 1
bílek 1
cukr moučka 100-150 g
Šťáva z citronu ½

Příprava receptu

Máslo, vejce a moučkový cukr utřeme do pěny. Pak hmotu smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu.
Těsto vyvalujeme asi na 0,5 cm tloušťky a poté vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme při 170 stupních do zlatova, hned po vyndání ještě horké potřeme rozmíchaným vajíčkem. Perníčky tak zůstanou lesklé a póry vzniklé pečením se srovnají, tudíž se bude nanášet poleva krásně rovnoměrně.

Zdobení:
Vychladlé perníčky potahujeme rozpuštěnou citronovou polevou a sypeme skořicovým nebo citronovým cukrem. Nakonec si připravíme glazuru, a to tak že bílek třeme se šťávou z citronu za stálého přisypávání moučkového cukru, dokud nezískáme hladkou bílou hmotu. Glazuru poté naplníme do papírového sáčku /kornoutku, uzavřeme, odstřihneme špičku a zdobíme kontury perníčků.

Videorecept: https://www.youtube.com/watch?v=d1mvhyZbenA&feature=youtu.be
Uložit do pdf Tisknout