zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Perníčky hned měkké

3,1 Hodnotilo: 564 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Vánoce
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

máslo
100 g
vejce
2
cukr moučka
140 g
polévkové lžíce medu /tekutého/
2
kávové lžičky Perníkového koření
2
kávová lžička jedlé sody
1
hladké mouky
400 g
vejce na mašlování
1
Poleva s citronovou příchutí
1
Cukr skořicový
1
Citronový cukr s citrónovou kůrou
1
bílek
1
cukr moučka
100-150 g
Šťáva z citronu
½

PŘÍPRAVA RECEPTU

Máslo, vejce a moučkový cukr utřeme do pěny. Pak hmotu smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Těsto vyvalujeme asi na 0,5 cm tloušťky a poté vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170 stupních do zlatova, hned po vyndání ještě horké potřeme rozmíchaným vajíčkem. Perníčky tak zůstanou lesklé a póry vzniklé pečením se srovnají, tudíž se bude nanášet poleva krásně rovnoměrně.

Zdobení:
Vychladlé perníčky potahujeme rozpuštěnou citronovou polevou a sypeme skořicovým nebo citronovým cukrem. Nakonec si připravíme glazuru, a to tak že bílek třeme se šťávou z citronu za stálého přisypávání moučkového cukru, dokud nezískáme hladkou bílou hmotu. Glazuru poté naplníme do papírového sáčku /kornoutku, uzavřeme, odstřihneme špičku a zdobíme kontury perníčků.

Videorecept: https://www.youtube.com/watch?v=d1mvhyZbenA&feature=youtu.be

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Perníčky hned měkké

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT