zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Vánoční lízátka

3,0 Hodnotilo: 687 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Vánoce
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

měkké máslo
70 g
jemný pískový cukr
70 g
vejce
1
hladká mouka
75 g
Kypřicí prášek do pečiva
½
plnotučný tvaroh
60 g
moučkový cukr
70 g
Cukr s rumovou příchutí
1
Poleva s marcipánovou příchutí
1
Poleva kakaová
1
Poleva s citronovou příchutí
1
lískové oříšky
100 g
hořká nebo mléčná čokoláda (dle oblíbenosti)
100 g
balení špejlí
1

PŘÍPRAVA RECEPTU

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Ručně přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme do formy průměr 16 cm vymazané tukem a vysypané hladkou moukou a pečeme asi 30 minut při 170 stupních. Pak ho necháme asi 30 minut vychladnout ve formě než ho vyklopíme na mřížku, kde úplně vychladne.

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a cukrem s rumovou příchutí Vitana. Pečenou buchtu rukama rozdrobíme do misky. Tvarohovou směs promícháme s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky cca 12- 16 kusů. Ty dáme asi na hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly.

Když jsou kouličky dobře vychlazené, napícháme do nich špejle. Obalujeme v marcipánové, citronové nebo kakaové polevě a ozdobujeme sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády. Praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchneme do kouliček. Ty budou pak na špejli lépe držet. Ještě před podáváním můžeme odekorovat mašličkou.

Videorecept: https://www.youtube.com/watch?v=lW3lNG90BdY

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Vánoční lízátka

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT