Veggie Veggie
Bez palmového oleje Bez palmového oleje

Silně aromatická bylinka s ostřejší nasládlou chutí i vůní, připomínající kafr či hřebíček.Tymián je koření ze sušených větévek, listů a květů. Výrazná chuť a aroma tymiánu vyniknounejen při přípravě zvěřiny, drůbeže a sekaných mas, ale také u tradičních českých omáček,nádivek, paštik, sýrů a bylinkových másel. Výborný je v nádivce do kuřete nebo v rajčatovýchomáčkách a polévkách. Ve směsích s oreganem a bazalkou se používá na pizzu a těstoviny.Ostré podtóny tymiánu vylepší chuť pečené, grilované či dušené ryby.

Uložit do pdf Tisknout
Tymián

Zajímavosti o Tymiánu

naleznete v encyklopedii koření vseokoreni.cz

Přejít na web
Tymián