Recepty
- Nacházíte se:
- Úvod
- Recepty
- Dezerty
- Pohanková kaše, smažené listové těsto se skořicí, lesní ovoce v medu
- Chod
- Dezerty
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Pohanka
- 200 g
- Smetana
- 1 kelímek
- Mléko
- 3 dcl
- Cukr moučka
- 100 g
- Skořice
- Maliny
- 50 g
- Ostružiny
- 50 g
- Listové těsto
- 300 g
- Med
- 100 g
- Máslo
- 1 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Pohanku uvaříme v mléce a přidáme smetanu a máslo. Ochutíme pouze cukrem a necháme odležet. Listové těsto nakrájíme na nudle a usmažíme v oleji do křupava. Pak těsto bohatě obalíme v cukru a skořici. Maliny a ostružiny vložíme do horkého medu a hned podáváme
s kaší, aby ovoce zůstalo celé.
Pokud chcete dezert ozvláštnit a zkusit něco méně tradičního, můžete pohanku posypat naklíčeným libečkem.