Budete potřebovat
| vejce | 3 ks |
| cukr krupice | 3 lžíce |
| vanilinový cukr Vitana | 2 balení |
| olej | 1 lžíce |
| kakao | 2 lžíce |
| polohrubá mouka | 5 lžic |
| kypřicí prášek do pečiva Vitana | 1/2 balení |
| tvaroh | 500 g |
| krupice | 3 lžíce |
| kompotované mandarinky (nebo jiné ovoce) | 2 balení |
| želatina na sladké i slané Vitana | 1 balení |
Příprava receptu
Troubu si rozehřejte na 175 ˚C a formu na dort o průměru 22 cm si vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.Vejce a cukr vyšlehejte do husté, krémové pěny. Za stálého šlehání přidejte lžíci oleje. Poté po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao.
Vyšlehané těsto nalijte do dortové formy a pečte 9-10 minut. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Správnou propečenost můžete zkontrolovat špejlí.
Korpus nechejte ve formě vychladnout.
Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Oba tvarohy důkladně rozmíchejte s cukrem do hladka. Poté navršte na vychlazený korpus.
Ovoce sceďte, ale šťávu z něj si ponechejte a rozložte jej na tvarohovou vrstvu.
Slitou šťávu z ovoce doplňte vodou tak, abyste celkem měli 500ml tekutiny. Tekutinu přiveďte k varu a odstavte. Poté vsypte balení Želatiny Vitana a důkladně promíchejte. Nechejte vychladnout a poté vlažnou želatinou přelejte ovocnou vrstvu na dortu.
Dejte vychladit od lednice na cca 2 hodiny.