Budete potřebovat
Bílý jogurt | 500 g |
cukr moučka | 50 g |
vanilkový cukr | 20 g |
šlehačka | 250 g |
Jedlá želatina na slané i sladké | 10 g |
voda na želatinu | 40 ml |
vejce | 4 |
cukr krupice | 50 g |
hladká mouka | 70 g |
olej | 20 g |
potahovací hmota s mandlovou příchutí | 2 |
broskvová marmeláda | 100 g |
kompotovaných broskví | 250 g |
žluté potravinářské barvivo |
Příprava receptu
Piškotový korpus: Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Jogurtová pěna: Jogurt,cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.