zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Valentýnský broskvový dort

3,0 Hodnotilo: 293 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Oslava
Náročnost
Střední
Doba přípravy
90 min.
Počet osob
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Bílý jogurt
500 g
cukr moučka
50 g
vanilkový cukr
20 g
šlehačka
250 g
Jedlá želatina na slané i sladké
10 g
voda na želatinu
40 ml
vejce
4
cukr krupice
50 g
hladká mouka
70 g
olej
20 g
potahovací hmota s mandlovou příchutí
2
broskvová marmeláda
100 g
kompotovaných broskví
250 g
žluté potravinářské barvivo

PŘÍPRAVA RECEPTU

Piškotový korpus: Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Jogurtová pěna: Jogurt,cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Valentýnský broskvový dort

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT