Veggie Veggie
Bez palmového oleje Bez palmového oleje

Muškátový ořech pochází z tropického stálezeleného stromu muškátovníku pravého. Plodem je bobule jejíž jádro se nazývá muškátový ořech. Má osvěžující velmi výraznou vůni. Jeho chuť je palčivá, lehce nahořklá a vysoce aromatická. Jako koření se používá k masitým pokrmům jako je pečené maso, sekaná, nádivka do drůbežích specialit. Hodí se také do polévek, špenátu, bramborové kaše, omáček, těstovin nebo k zelenině. Při vaření muškátový oříšek přidávejte až na závěr, tepelnou úpravou ztrácí chuť.

Uložit do pdf Tisknout
Muškátový ořech

Zajímavosti o Muškátovém ořechu

naleznete v encyklopedii koření vseokoreni.cz

Přejít na web
Muškátový ořech celý