Uložit do pdf Tisknout
Dehydratovaný výrobek. Směs pro přípravu hotového pokrmu.

Návod k přípravě:

  1. 1. Vepřové koleno důkladně opláchneme a několikrát nařízneme z obou stran. Do každého zářezu vložíme stroužek česneku. 2. Do sáčku na pečení vložíme vepřové koleno, vsypeme směs a maso dokonale obalíme ze všech stran. Sáček položíme do zapékací misky a maso podlijeme 200 ml černého piva (případně studené vody). 3. Sáček pevně uzavřeme asi 5 cm od okraje přiloženým páskem a na několika místech vidličkou propíchneme. 4. Pečeme na spodním roštu trouby vyhřáté na 180°C po dobu cca 120 minut. V případě kolena těžšího než 1 kg dobu pečení přiměřeně prodloužíme. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Sáček nesmí být v kontaktu se stěnami trouby. 5. Po upečení vyjmeme z trouby, sáček ihned opatrně rozstřihneme a koleno servírujeme. Výborně chutná s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.
Pečené koleno na pivě