Kmín celý
Kmín je jedním z nejstarších koření, roste planě na loukách, mezích a pastvinách. Používá se při pečení, do brambor i k masu. Pečivu dodává jemnou, výraznou a nenahraditelnou chuť. Vhodný je k dochucení polévek, ryb, salátů nebo kyselého zelí. Kmín má kořenitou, velmi výraznou, někdy až pikantní chuť s poněkud hořkým podtónem a pronikavou vůní.

Související recepty
-
Cizrnový salát s červenými fazolemi a křupavou anglickou slaninou
- Hlavní chod
- 30 min.
- Snadné
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Šalotku nakrájíme na drobné nudličky a opečeme ji ve vyšš...
-
Zeleninový kuskus s cherry rajčátky a jarní cibulkou
- Přílohy
- 10 min.
- Snadné
Uvaříme silný zeleninový bujon Vitana, přidáme kurkumu, římský kmín, mořskou sůl. Kuskus dáme do vět...
-
Čočkovo batátová polévka
- Polévky
- 45 min.
- Snadné
V hrnci si osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a bat...